Tako je djed Ivan Jakšić 1956. godine u potpunosti preuzeo slastičarnu od majstora slastičara Kovačića. Oduvijek se nalazi na istoj lokaciji, u zagrebačkoj Zvonimirovoj, a ponuda slastica vrlo je slična onoj s početka slastičarske priče obitelji Jakšić.
Photo: Tomislav Miletić/PIXSELL
Vlasnica Sandra Marčić, unuka Ivana Jakšića kao pripadnica treće generacije trudi se održati stare recepte itekako živima kroz obožavane kolače poput savijača, šaumrola, punč trokuta i doboš torte. Ponuda slastičarne bazira se na starinskim kolačima, a među Zagrepčanima je na glasu kao mjesto s najboljim krafnama i zimskim sladoledom. Na slastice koje podsjećaju na neka minula vremena, Jakšići su posebno ponosni, a njihove orahnjače, štrudle i kremšnite najpopularniji su kolači među domaćim posjetiteljima. Izuzev stalne postave omiljenih slastica, punjenja prilagođavaju sezoni voća koje nabavljaju na zagrebačkim tržnicama. Svježi kravlji sir dugi niz godina nabavljaju na tržnici Utrina, a sami ručno rade sve, od biskvita do kora.
Izrazito su ponosni na Sachericu čiji recept datira još od djeda Ivana. Zagrepčani Posebno su obožavane Jakšićeve pince, krafne i dizanice zbog čega ruke najviše prljaju brašnom za vrijeme fašnika, Uskrsa i Božića. Primjećuju da sve više stranih gostiju posjećuje slastičarnu kako bi probali najfinije starinske kolače, a rado ističu kako su upravo zahvaljujući tradiciji i opstali toliko dugo. Sa zidova malene slastičarne, ističu se razna priznanja, a posebno su ponosni na osvajanje laskave titule za najbolju krafnu 2015. godine po izboru magazina Dobra Hrana.